Invisalign Go

Invisalign Go

 

Invisalign Go – Usynlig tannregulering 

Invisalign Go er tannregulering med gjennomsiktige plastskinner. Har du skjeve tenner og alltid hatt et ønske om rette tenner? Da er Invisalig Go noe for deg! 

Det å rette på tannstillingen som voksen blir mer og mer populært. De fleste ønsker ikke å gå med tradisjonell tannregulering som voksen. Det finnes da flere alternativer for å få rette tenner, og en av disse er invisalign go. Invisalign er det mest utbredte og best dokumenterte.

Før man kan begynne behandlingen må det gjøres en undersøkelse hvor det blir gjort en scanning av overkjeve og underkjeve, slik at man skaffer et avtrykk av tennene. Det vil også bli tatt røntgen og fotografier av begge kjevene. Dette sendes videre til USA og det fremstilles en digital 3D modell (Clincheck) som gjør det mulig å se en simulasjon av hvordan tennene flytter seg og hvor mange skinner behandlingen krever.

Når behandlingsplanen er godkjent av tannlege og pasient fremstilles alle skinnene og sendes til klinikken. Skinnene skal brukes helst opp mot 22 timer i døgnet, men kan tas ut når man spiser og ellers skal rengjøre tennene. Hvor  ofte man trenger å komme til kontroll og hvor mange dager hver enkelt skinne skal benyttes varierer avhengig av den enkeltes behandlingsbehov. Vanligvis kan skinnene skiftes ut hver 7 dag og man kommer til kontroll og får utlevert nye sett med skinner hver 6-8 uke. Hver enkelt skinne er programmert til å flytte tennene litt og derfor varierer det fra person til person hvor mange skinner som er nødvendig for å komme frem til det endelige resultatet. I dag kan vi si at gjennomsnittlig behandlingstid er mellom 8-12 måneder.

Fordelene med invisalign er:

-Usynlig, det vil nesten ikke synes at du går med regulerings-skinnene.
-Avtagbar, reguleringen er avtagbar. Den tas ut når du spiser og når du steller tennene med tannbørste og tanntråd.
-Komfortabel, fordi vi ikke fester metall til tennene dine som forårsaker munnsår og irritasjon av slimhinnen i munnen.
-Kortere tid, det pleier å ta kortere tid enn vanlig tannregulering og man kan se både hele behandlingsprosessen og sluttresultatet på en dataskjerm.
-Bedre hygiene, det gir bedre hygieneforhold fordi man tar av skinnene ved inntak av mat og drikke, og kan skylle og pusse tennene rett etter og før man setter skinnen på plass igjen.

Før og etter Invisalign Go behandling

Før: Etter:                          Før                                                                  Etter