Implantater

Implantater

 

Implantat – Erstatning av manglende tenner 

Går en eller flere tenner tapt kan de som regel erstattes i form av et implantat.
Et implantat
er i dag et godt og varig alternativ for å erstatte en enkel tann, to tenner, en hel kjeve eller den kan brukes som et pilar for å lage en bro. Implantatet kan også brukes for å få ekstra feste til en avtakbar protese i form av en trykk-knapp løsning. Mulighetene er mange med hjelp av et implantat og de færreste behøver dermed å gå tannløse.

Implantat består av to deler. Den første delen ligner på en tannrot som skrus inn i kjevebenet, mens den andre delen ligner på en tannkrone og festes oppå den første delen.
Se film for illustrasjon nedenfor:

Med implantatbehandling må man regne med flere tannlegebesøk, cirka 4-5 besøk. Behandlingen utføres i 3 trinn.

  • 1
    Det viktigste trinnet er planleggingen. Tannlegen undersøker hele tannsettet, tannkjøtt og kjevebenets status for å klargjøre dine muligheter og forutsetninger. Ulike alternativer diskuteres dere imellom for å komme fram til en avgjørelse som passer dine behov og ønsker, samt om det er mulige å realisere.

  • Nå er det tid for å sette inn den første delen av implantatet. Dette gjøres av våre dyktige tannlege som har spesialisert seg innen implantat kirurgi. Prosessen er helt smertefri og gjennomføres under lokalbedøvelse. Deretter drøyer det 2-3 måneder til neste trinn. Kjevebenet får tid til å gro fast i implantatet og stabilisere denne på plass. Du kommer innom på kontroller slik at tannlegen kan forsikre seg om at tilhelingsprosessen forløper normalt.
  • 3  
    I det siste trinnet settes den protetiske løsningen på, krone, bro eller protese.

 

Skriv ut